Ben ik nou als resident van de UAE wel of niet verzekerd bij ongelukken? | PRUDENTIAL Middle East | Prudential Middle East FZE >

Ben ik nou als resident van de UAE wel of niet verzekerd bij ongelukken?

Vraag: #Hilda, hoe zit het als ik als resident van de UAE, in het weekend lekker in een quad door de woestijn ga raggen, ga duiken, abseilen, in een spelonk kruip, of aan een zipline ga hangen, en er overkomt mij iets?

Antwoord: als je gevaarlijke sporten beoefent, je krijgt een ongeluk, en je hebt geen reisverzekering, dan ben je wel verzekerd als je in het ziekenhuis belandt en je hebt een ziektenkostenverzekering, maar alle andere kosten die gepaard gaan met je ongeluk moet je zelf dragen. Als jouw ongeluk de schuld is van iemand anders dan kun je diegene aansprakelijk stellen voor jouw schade.

Voorbeeld: jouw quad wordt bestuurd door iemand anders, en die rijdt nogal roekeloos, daardoor vliegen jullie over de kop. Je breekt een arm en een been, kunt vier maanden niet werken en verdient dus een aantal maanden niets. In dat geval kun je de bestuurder van de quad aansprakelijk stellen. Ook al heeft die zelf geen aansprakelijkheidsverzekering. 

Dan moet hij jouw schade uit eigen middelen betalen.

Ook in de UAE kun je een reisverzekering afsluiten, en net als in Nederland kan dat een doorlopende verzekering zijn, een multi-trip insurance. Je moet je dan wel goed verdiepen in de " sports and adventure activities" die onder jouw verzekeringscover vallen.

En als je een georganiseerde trip gaat doen, vraag dan vooraf de evenementenorganisator naar hun verzekeringspolis. 

Ik weet dat dat nogal suf overkomt, we willen natuurlijk allemaal groots, meeslepend, en avontuurlijk leven, maar ik krijg toch minimaal een keer per maand een vraag van een Europeaan die gewond is geraakt bij een ongeluk met een quad.

© PRUDENTIAL Middle East  2018