Een half jaar huur vooruit betalen >

Een half jaar huur vooruit betalen

Vraag: #Hilda, ik ben nieuw in Dubai, en mijn man en ik hebben een leuk appartement gevonden wat we graag willen gaan huren, via een makelaar. We vinden het voor een half jaar vooruitbetalen wel heel raar, maar we begrijpen inmiddels dat dat hier redelijk normaal is en gelukkig hebben we wat reserves en hadden we inmiddels cheques van onze bank ontvangen. 

Nu vraagt onze makelaar om de cheques op naam van het makelaarskantoor te zetten, en hij heeft ons een Power of Attorney laten zien van de eigenaar dat die dat prima vindt. De eigenaar zit in Mumbai op het moment, dus daar hebben we geen kontakt mee. 

Het lijkt mij dat er zo niks mis kan gaan, maar mijn man heeft wat koudwatervrees, en heeft een kopie van de POA gemaakt. 

Wat vind jij Hilda?

Antwoord: mijn advies is om, ondanks de POA, de cheques op naam van de eigenaar te zetten, in plaats van op naam van het makelaarskantoor. Vraag naar de title deed (eiendomsakte) en controleer of die van het juiste appartement is, en of de naam van de eigenaar overeenkomt met de naam op de POA. Je zou de eerste niet zijn die zijn geld kwijt raakt aan een malafide makelaarskantoor, of aan iemand die geen eigenaar is van het pand. En een POA wordt ook nogal eens vervalst.

Op deze site vind je alle details als je zoekt op "huren".

© PRUDENTIAL Middle East  2018