Wat een reisverzekering wel en niet dekt | PRUDENTIAL Middle East | Prudential Middle East FZE >

Wat een reisverzekering wel en niet dekt

Vraag: #Hilda, mijn familie uit Nederland komt binnenkort over, en ik ben een leuk programma aan het samenstellen. Ze hebben over de nieuwe zipline gelezen en willen dat graag gaan doen. Het lijkt mij ook wel wat. Nu zaten wij ons af te vragen toen we jouw stukje lazen, of zij verzekerd zijn als ze bijvoorbeeld gewond aan een hand raken als ze verkeerd terecht komen bij het "landen" op het platform. Of het kunstgebit van mijn broer valt uit zijn mond tijdens de glijvlucht. 

Ze hebben een Nederlandse reisverzekering en een Nederlandse ziektenkostenverzekering. Dekt die in zo'n geval dan de schade?

Antwoord: Nee, in beginsel niet. Maar check altijd de polis. Een normale reisverzekering biedt geen dekking voor avontuurlijke sporten zoals bergbeklimmen, kiten, abseilen, wrak duiken, tokkelen, zweefvliegen, ultralight vliegen, squad rijden, paard rijden, survivalen, speleologie, parapente etc. Daarvoor heb je een outdoor reisverzekering voor gevaarlijke sporten nodig. Die dekt ziektekosten en repatriering.

En redding.

© PRUDENTIAL Middle East  2018