Expatverzekering dekt juridische kosten? >

Expatverzekering dekt juridische kosten?


Vraag: #Hilda, als ik een expatverzekering heb, en ik heb een juridisch probleem, dekt die verzekering dan jouw kosten?

Antwoord: ja, als je dekking hebt voor rechtsbijstand, en in veel gevallen bieden internationale expatverzekeringen die dekking.

Loop je tegen een juridisch probleem in de UAE aan, dan mag je zelf kiezen welke advocaat jouw belangen behartigt. 

Ik regel dan alles met jouw verzekeraar.

Voor de contactpersoon bij de verzekeraar is het fijn dat ze in het Nederlands kunnen communiceren en zelfs met een Nederlands nummer kunnen bellen (bij internationaal werkende organisaties is het heel vaak zo dat er niet met het buitenland gebeld kan worden).

Wat voor mij frustrerend en tijdrovend is, is dat de contactpersonen vaak met een Nederlandse bril, vanuit de Hollandse superioriteitsgedachte (in Nederland is alles beter, en wij als Nederlanders weten precies hoe het moet, en wij zullen andere volkeren ook wel even vertellen hoe het moet), naar een probleem in de UAE kijken.

Dat het hier anders gaat vinden ze maar moeilijk te accepteren.

Dat er geen postsysteem is geloven ze niet, dat er geen uitkeringenvangnet is vinden ze onbestaanbaar, dat Skype hier echt niet werkt dringt niet door, dat jurisprudentie in het Arabisch is vinden ze maar raar, dat er geen verbond van verzekeraars is met dezelfde richtlijnen zoals in Nederland, en dat een heel groot deel van mijn werk het achter de vodden zitten van niet zulke professioneel werkende mensen is, waarbij op klachten niet gereageerd wordt, geloven ze ook niet.

Precies hetzelfde geldt voor het notariaat in Nederland waar ik ook op dagelijkse basis mee samenwerk. Zelfs de zogenaamd internationale kantoren kunnen niet geloven dat er landen zijn waar "het systeem" anders werkt dan in Nederland, en zullen mij wel even vertellen hoe ik mijn werk moet doen.

Herkenbaar?

© PRUDENTIAL Middle East  2018