Gewoon de bankrekening leeghalen en vertrekken kan toch ook? | PRUDENTIAL Middle East | Prudential Middle East FZE >

Gewoon de bankrekening leeghalen en vertrekken kan toch ook?

Vraag: #Hilda: mijn man en ik hebben met elkaar afgesproken dat als een van ons beide komt te overlijden in de UAE, dat degene die nog wel leeft, dan meteen met de kinderen het land uitvlucht en terug gaat naar Nederland. De ander is dan toch dood, dus die merkt er weinig meer van. 

Op jouw pagina hebben we gelezen dat het ongeveer twee weken duurt voor de bank weet dat hij dood is en de rekening blokkeert, dus ik trek dan ook snel onze bankrekening leeg. 

Als we het op die manier doen hebben we ook geen testament nodig. Scheelt weer een hoop geld. Toch?

Antwoord: Om antwoord te geven op je laatste vraag: realiseer je, dat als je geen testament hebt gemaakt, de partner ook geen aanspraak kan maken op de vergoeding die door de werkgever wordt betaald vanwege het overlijden van zijn werknemer. 

Meestal loopt dit op tot een aardig bedrag.

Ook het vermogen wat je opgebouwd hebt in de UAE is zonder testament voor de overlevende partner alleen via een ellendig lange juridische procedure op te vragen.

Los van dat geld, houd er rekening mee dat het nogal verdacht overkomt dat je je dode partner achterlaat en het land uitvlucht. Vooral als je ook nog net daarvoor de bankrekening hebt geplunderd. 

Het kan betekenen dat de politie een onderzoek gaat starten. En dat je opgepakt wordt zodra je Dubai weer in komt. Ook al is dat jaren later.

Vanuit een opvoedkundig perspectief lijkt het me niet heel erg verantwoord om je kinderen op hun vraag waar papa is, te moeten antwoorden dat je dat niet weet, maar ja, ik ben geen pedagoog.

© PRUDENTIAL Middle East  2018